USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

ДТЕК передав Одесі 15 потужних генераторів: Це дозволить забезпечувати регіон світлом по графіку дві години через вісім

ДТЕК і профільні міністерства працюють над тим, щоб хоч трохи забезпечити Одеську область електроенергією
одеса
Джерело: відкриті джерела

ДТЕК передав Одесі 15 потужних генераторів для потреб критичної інфраструктури, яка постачає людям воду та тепло. Це дозволить розвантажити мережу після вчорашньої аварії на підстанції та надати більше енергії жителям Одеси, інформує компанія у своєму Telegram.

Дві через вісім – це поки максимум

В компанії повідомили, що вивільненої потужності вистачить, щоб вже сьогодні забезпечувати світлом побутових споживачів в Одесі та Одеському районі кожні дві години через вісім годин без світла.

"На жаль, зараз це той максимум, яким можна забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону. Коли в місто будуть доставлені всі анонсовані вчора генератори – перерва в електропостачанні почне скорочуватися", – пообіцяли в ДТЕК.

Своєю чергою в ДСНС повідомили, що направили до Одеси 39 силових электрогенераторів та 20 "пунктів незламності". На місці також працює мобільно-оперативна група з Києва. До робіт залучено 187 осіб та 74 одиниць техніки ДСНС.

А прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що на даний момент в Одесі все ще до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання.

"За вечір та ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі. Фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія", – додав глава уряду.

При цьому розповів, що  паралельно до Одеси прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів. Більше ніж 25 вже надійшло, ще близько 50 в дорозі.

Аварія 4 лютого

Зранку 4 лютого сталася масштабна аварія на підстанції НЕК "Укренерго". Вона була другою. Перша – 3 лютого ввечері. У зв’язку з цим Одеса та частина Одеського району тимчасово знеструмлені.

Станом на вечір 4 лютого енергетикам вдалося підключити до енергопостачання тільки об'єкти критичної інфраструктури та абонентів, що знаходились з ними на одній лінії.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу розповів, що схема дозволила запитати місто та район на 45%, проте більша частина цього обсягу йде на критичну інфраструктуру.

Така ситуація, за його прогнозами, триватиме ще два-три дні, протягом яких об'єкти інфраструктури будуть по можливості підключати до автономних джерел харчування, а потужності, що звільнилися, перенаправляти на житлові будинки.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також заявив, що поки що неможливо швидко відновити енергоживлення

Тому до міста направили всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго та газотурбінну електростанцію для того, щоб заживити критичну інфраструктуру і будинки, опалення яких залежить від електропостачання. 

Також до Одеси направили газотурбінну електростанцію потужністю 25 МВт, яка надана партнерами зі США. МЗС має звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій. Станом на вечір 4 лютого без електроенергії знаходилося майже 500 тис. абонентів.

 

 

Читайте також:
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів