USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Допомога Україні: Спікер Конгресу США Джонсон анонсував "нововведення"

США можуть надати Україні допомогу у виді позики
Нижня палата Конгресу США

Ілюстративне фото

Джерело: ZN.UA

Коли конгресмени повернуться з канікул, вони розглянуть пакет допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки, проте передбачаються "важливі нововведення". Про це заявив спікер Палати представників Майк Джонсон, передає The Hill.

Джонсон зазначив, що США можуть надати Україні допомогу у виді позики. Цю ідею обговорювали ще на початку березня й це може пом'якшити занепокоєння консерваторів.

Крім того, Джонсон також висловився щодо закону про Repo для українців (угода з продажу цінних паперів, що передбачає їх зворотний викуп). Цей документ уповноважує президента конфіскувати російські суверенні активи, заморожені в Сполучених Штатах, і передавати їх Україні для використання проти Росії.

"Закон про Repo, знаєте, якщо ми можемо використовувати конфісковані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, – це просто чиста поезія. Навіть президент Трамп говорив про концепцію позики, де… ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми встановлюємо це у відносинах, щоб вони могли повернути нам це, коли прийде час", – сказав він.

Нагадаємо

Сполучені Штати Америки вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями і демократами. Таким чином виділення нових пакетів американської військової допомоги призупинено.

Для того, щоб законопроєкт, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент Джо Байден.

Палата представників США має повернутися з великодніх канікул вже 9 квітня. Очікується, що Конгрес зможе схвалити допомогу Україні до того, як Палата представників знову піде на канікули з 22 квітня.

Раніше республіканці в американському Сенаті проголосували проти просування двопартійної угоди про безпеку кордону, яка була частиною більшого пакета екстреної іноземної допомоги для України, Ізраїлю та безпеки Індо-Тихоокеанського регіону. Джо Байден різко розкритикував це рішення.

Згодом Палата представників Сполучених Штатів Америки після дискусій стосовно законопроєкту щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню вирішила піти на перерву до 28 лютого.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат