USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

До кінця року Велика Британія надасть Україні більше артсистем AS-90

Також є добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем
артсистема AS-90
Артсистема AS-90
Джерело: відкриті джерела

Україна до кінця року отримає від Великої Британії більше артилерійських систем AS-90. Також британці працюють над тренуванням та укомплектуванням бригад стратегічного резерву, розповів міністр оборони Рустем Умєров за підсумками зустрічі з британським колегою Джоном Гілі.

За словами Умєрова, Лондон діє на випередження, забезпечуючи українських воїнів необхідними боєприпасами: артилерійськими, мінометними, ППО, протитанковими мінами. 

"До кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90. Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем – ворог відчує це на полі бою. Ще Велика Британія активно працює над тренуванням та укомплектуванням українських бригад стратегічного резерву", – зазначив міністр.

Разом з тим посадовці під час зустрічі домовилися опрацювати список першочергових потреб, які будуть профінансовані коштом заморожених російських активів. Ключовими в цьому є інвестиції в українську оборонну промисловість.

Глава українського оборонного відомства додав, що Велика Британія вже залучена у таке виробництво. І в планах – розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК.

Новини за темою: Британія оголосила про нові санкції проти РФ через застосування хімічної зброї в Україні

Ще в липні Київ та Лондон уклали угоду про розвиток і підтримку оборонної галузі України. Документ зокрема передбачає постачання, ремонт та виробництво зброї.

За умовами угоди британські компанії укладуть з Києвом кредитні договори та контракти на 2 млрд фунтів стерлінгів (понад 2,5 млрд доларів). Цю суму можуть збільшити за потреби, а кредит дається на 15 років.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти? Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?