USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Британія оголосила про нові санкції проти РФ через застосування хімічної зброї в Україні

Російська армія зізналася у використанні хлорпікрину, токсичної речовини, вперше застосованої в Першій світовій війні
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Велика Британі оголосила про запровадження санкції проти військ радіологічного, хімічного та біологічного захисту РФ, а також проти їхнього керівника Ігоря Кирилова. Про це повідомляє пресслужба уряду Британії.

Путінська армія зізналася у використанні хлорпікрину, токсичної речовини, вперше застосованої в Першій світовій війні. Це порушення Конвенції про хімічну зброю є серйозним порушенням міжнародного права.

Глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що Лондон не залишиться бездіяльним перед обличчям таких порушень і продовжить використовувати штрафні заходи проти режиму російського диктатора Володимира Путіна. Він додав, Москва застосовує нелюдські методи, і Британія не дасть їй уникнути відповідальності. Міністр оборони Джон Хілі зауважив, що Лондон каратиме РФ за порушення міжнародного права і підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Велика Британія також ввела обмеження проти двох російських лабораторій, пов'язаних із розробкою хімічної зброї, і пообіцяла продовжити військову та фінансову підтримку України, включно зі щорічною допомогою в розмірі трьох мільярдів фунтів стерлінгів.

Нещодавно Велика Британія ввела санкції проти п'яти суден і двох організацій, пов'язаних із транспортуванням російського скрапленого природного газу, включно з проєктом "Арктик СПГ 2". Ці заходи спрямовані на скорочення фінансування, яке підтримує війну Росії проти України. 

Читайте також:
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
До кінця року Велика Британія надасть Україні більше артсистем AS-90 До кінця року Велика Британія надасть Україні більше артсистем AS-90
Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ
Зеленський запровадив санкції проти зрадників України та військового виробництва в РФ Зеленський запровадив санкції проти зрадників України та військового виробництва в РФ