USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Для СБУ вже не проблема бити по Росії на відстані 1500 км, - Зеленський

Безпілотники СБУ вразили понад 30 російських нафтопереробних заводів, терміналів і баз
Дрон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський заявив, що для безпілотників Служби безпеки України відстань у 1500 км уже не проблема для ураження цілей на території Росії. Про це президент заявив на заході з нагоди 30-річчя створення Центру спеціальних операцій "А" СБУ.

Глава держави зазначив, що серед результатів роботи бійців ЦСО "А" СБУ - знищення економічного потенціалу Росії, що працює на війну, ударами по нафтовій інфраструктурі: уражено понад 30 російських нафтопереробних заводів, терміналів і баз.

"Для дронів СБУ вже й відстань у 1500 км не проблема. Разом з успіхами Збройних Сил України та нашої розвідки це дуже вагомі результати, які наближають справедливе для України завершення цієї війни, забезпечують реальну, відчутну, болючу відповідальність Росії за все, що було скоєно проти України та наших людей", - наголосив Зеленський.

З нагоди свята Зеленський відзначив воїнів державними нагородами та вручив погони генерал-майора начальнику ЦСО "А" СБУ Євгену Хмарі та погони бригадного генерала - першому заступнику начальника центру Денису Килимнику.

Новини за темою: Максимальне забезпечення дронами, підготовка воїнів і надання меддопомоги пораненим, – Сирський про головні аспекти зменшення втрат на полі бою

Дрони СБУ удосконалюються

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України забезпечила свої безпілотники Sea Baby можливістю дистанційно мінувати морські шляхи. Завдяки такій тактиці вже вдалося підірвати чотири російські кораблі,

Але це не всі зміни у функціоналі Sea Baby в поточному році. Зокрема, у травні цього року голова СБУ Василь Малюк повідомив, що вперше Служба безпеки України застосувала надводний морський дрон Sea Baby, оснащений реактивними системами залпового вогню "Град", у грудні 2023 року.

20 травня СБУ спільно з Військово-морськими силами застосували ці дрони з новим оснащенням, вдаривши по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

Малюк говорив, що використання надводних морських бойових дронів – це нова віха в історії морських битв. І українські силовики пішли набагато далі й успішно адаптують різні види озброєння до наших безпілотників. До того ж постійно впроваджують кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментують і вдосконалюються.

 
Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"