USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Максимальне забезпечення дронами, підготовка воїнів і надання меддопомоги пораненим, – Сирський про головні аспекти зменшення втрат на полі бою

Головнокомандувач ЗСУ переконаний, що "воювати повинні технології, зберігаючи життя українських військових"
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Зменшення втрат під час бойових дій залежить від багатьох чинників та обставин. Серед головного – це максимальне забезпечення Сил оборони України сучасними безпілотними системами різних модифікацій, зауважив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, ключовим у питанні зменшення втрат у війні є якісна підготовка бійців.

"У цій сфері є над чим працювати. Навчання військовослужбовців потрібно постійно удосконалювати, щоб їхня підготовка відповідала актуальним викликам бойової обстановки", – сказав Сирський.

Не менш важливою, додав генерал-полковник, є й технологічна складова, яка впливає на збереження життя наших воїнів. Тож один із напрямків роботи в цьому плані є максимальне забезпечення Сил оборони України сучасними безпілотними системами різних модифікацій та розробка роботизованих платформ.

Для прискорення цієї роботи, зокрема, сформували новий рід військ – Сили безпілотних систем.

Головнокомандувач ЗСУ переконаний, що "воювати повинні технології, зберігаючи життя українських військових".

Він наголосив ще на одному важливому аспекті – наданні медичної допомоги пораненим безпосередньо на полі бою. А також вчасній і максимально безпечній евакуації, зокрема і з використанням наземних роботизованих платформ.

"Надважливо забезпечувати кожного бійця якісними індивідуальними медичними аптечками", – резюмував Сирський.

Новини за темою: Україна розробляє майже 100% дронів, які ЗСУ використовують на фронті, – Міноборони

До речі, ми повідомляли, як з грудня минулого року група полтавських ентузіастів-інженерів взялася за виготовлення хвостовиків для боєкомплектів, систем скидання та розробку наземного дрона, який вважають свою головною роботою. Ініціатива хлопців переросла в діяльність ГО "Спалах життя" – назва є трохи іронічною, враховуючи, що спалахи від боєкомплекту дарують ворогу смерть, а не життя.

Обстановка на фронті

Тим часом у Генштабі ЗСУ відзвітували, що від початку доби на фронті російсько-української війни відбулося 114 бойових зіткнень.

Захисники України зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани російського агресора. Проте в основному окупанти продовжують тиснути на Покровському та активізувалися на Лиманському напрямках.

Водночас на Куп’янському напрямку станом на 16:00 нараховувалося чотири спроби загарбників просунутися, бої точаться неподалік Піщаного та Стельмахівки.

До того ж на Лиманському напрямку кількість атак за сьогодні, 24 червня, збільшилася майже вдвічі – до 18, шість з яких іще тривають. Штурмові дії зараз відбуваються в районах Греківки, Копанок, Невського, Серебрянського лісництва, Тернів та Синьківки.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені