USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Десять країн запустили Талліннський механізм для кіберзахисту України

Створена група тісно співпрацюватиме з ЄС і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників
кіберзброя

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 20 грудня, міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм із кібербезпеки. Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

До ініціативи долучилися Велика Британія, Данія, Естонія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Франція і Швеція.

Очільник зовнішньополітичного відомства  зазначив, що Талліннський механізм допоможе зміцнити кібербезпеку та цивільний кіберпотенціал нашої держави, а також посилити її захист у кіберпросторі та задовольнити довгострокові потреби в кіберстійкості.

"Міністерства закордонних справ країн Таллінського механізму будуть координувати зусилля з мобілізації додаткової підтримки для потреб профільних установ у сфері кібербезпеки. Група також тісно співпрацюватиме з ЄС і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників", – додав Кулеба.

Кібератаки на Україну

Кіберфахівці Служби безпеки України системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів. З початку цього року, станом на жовтень, нейтралізували майже 4 тис. кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури країни.

Більшість ворожих кібератак спрямована на пошук несанкціонованого доступу до електронного документообігу держустанов і технологічних систем інфраструктури.

Зокрема 12 грудня хакерської атаки зазнала компанія "Київстар". У розвідці Британії зазначили, кібератака на "Київстар", ймовірно, була однією з найбільших підривних кібератак на українські мережі від початку повномасштабної війни.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот