USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Слідство завершено: Нардепу Ніколаєнку, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині, загрожує до восьми років за ґратами

Стало відомо, що винуватця ДТП систематично притягали до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості
ДБР завершило слідство у справі депутата Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині
ДБР завершило слідство у справі депутата Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині
Джерело: ДБР

Народний депутат Андрій Ніколаєнко, який 3 листопада 2023 року вчинив смертельну ДТП на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирського району, може отримати до восьми років за ґратами. Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження, додають у відомстві.

"Встановлено, що депутат, всупереч вимогам правил дорожнього руху, рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза", – зазначили в ДБР.

У цей час 18-річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

"Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше ніж 110 км/год та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій залишити межі проїзної частини", – розповіли у Бюро.

У відомстві також повідомили, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості.

Лише протягом 2022–2023 років щодо нього було винесено 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Народний депутат України підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України", – повідомили в Держаному бюро розслідувань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Наразі слідчі ДБР відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Раніше ми повідомляли, що у Житомирській області на трасі Київ – Чоп народний депутат насмерть збив 18-річну дівчину. Від отриманих травм вона загинула на місці.

Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено