USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ДБР виписало ще одну підозру зраднику Киві: Деталі провадження

Ексдепутат продовжує поширювати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію
Екснардеп Ілля Кива
Екснардеп від забороненої партії "ОПЗЖ" Ілля Кива
Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни колишньому нардепу від забороненої партії "ОПЗЖ" Іллі Киві. Про це йдеться на сайті ДБР.

Слідством встановлено, що ексдепутат продовжує поширювати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію.

"Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно утримувати від агресії. Він активно нагнітав антивладні настрої в українському суспільстві та виправдовував загарбницьку війну Росії проти України. Кива героїзував і виправдовував будь-які військові дії росіян, а також "підбурював" українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську – проти українців", – ідеться в повідомленні ДБР.

Крім того, згідно з даними слідства, Кива пропагандував доцільність розв'язання "суперечностей" із застосуванням військової сили і масштабного використання збройних сил Росії на території України.

Таким чином, ДБР повідомило йому про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 3 ст. 109 КК України) і пропаганді війни (ст. 436 КК України).

Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Варто зазначити, що раніше Киві було повідомлено про підозру в державній зраді, а також про пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

Наразі екснардепа оголошено в міжнародний розшук.

Ми також писали, що колишньому народному депутату від забороненої партії "ОПЗЖ" Вадиму Рабіновичу оголосили підозру у державній зраді.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові