USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Бійці ГУР МО України висадились у тимчасово окупованому Криму: Що відомо про спецоперацію?

Під час спецоперації відбувся бій з росіянами, в якому окупанти зазнали значних втрат
ГУР
Джерело: відкриті джерела

Українські спецпризначенці десантувалися у тимчасово окупованому Криму. Під час висадки відбувся бій, у якому росіяни зазнали значних втрат. Після – українські військові відійшли. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки.

"Спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України десантувались на території Кримського півострова та завдали вогневе ураження московським окупантам", – йшлося у повідомленні ГУР зранку 4 жовтня.

Також у відомстві опублікували відео української спецоперації. 

"Крим буде українським!" – наголосили наші бійці у відео.

Дату висадки в Головному управлінні розвідки не називали, проте згодом у відомстві поділилися першими подробицями спецоперації наших бійців.

Як розповів представник ГУР МО України Андрій Юсов в коментарі "Українській правді", під час спецоперації відбувся бій з росіянами, в якому окупанти зазнали значних втрат. Він також додав, що втрати є і серед українських захисників, але вони "не співмірні з російськими".

"Відбувся бій із російськими окупантами, є багато загиблих та поранених з особового складу загарбників. На жаль, є втрати серед українських захисників, які все ж не співмірні з російськими", – зазначив він.

Юсов уточнив, що після виконання завдання група українських спецпризначенців відійшла.

Раніше ми писали, що після успішних ударів ЗСУ в Криму майже щодня відбуваються затримання підозрюваних у "шпигунстві".

Зазначалося, що в п'ятницю, 29 вересня, ФСБ РФ заявила про затримання жителя Керчі за підозрою в "шпигунстві". 45-річний чоловік нібито за завданням Головного управління розвідки Міністерства оборони України "вів фото- і відеофіксацію переміщення військової техніки" і передавав ці відомості "куратору".

Днем раніше, 28 вересня, ФСБ повідомила про затримання чоловіка в Севастополі. Йому теж приписують "держзраду".

Також нагадаємо, що протягом дня 22 вересня у тимчасово окупованому Криму вибухи лунали у різних районах. Пізніше стало відомо про влучання по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі.

Згідно з інформацією, яку надали у Силах спеціальних операцій, унаслідок удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі 22 вересня загинули 34 офіцери.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову