USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Бійці ГУР МО України висадились у тимчасово окупованому Криму: Що відомо про спецоперацію?

Під час спецоперації відбувся бій з росіянами, в якому окупанти зазнали значних втрат
ГУР
Джерело: відкриті джерела

Українські спецпризначенці десантувалися у тимчасово окупованому Криму. Під час висадки відбувся бій, у якому росіяни зазнали значних втрат. Після – українські військові відійшли. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки.

"Спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України десантувались на території Кримського півострова та завдали вогневе ураження московським окупантам", – йшлося у повідомленні ГУР зранку 4 жовтня.

Також у відомстві опублікували відео української спецоперації. 

"Крим буде українським!" – наголосили наші бійці у відео.

Дату висадки в Головному управлінні розвідки не називали, проте згодом у відомстві поділилися першими подробицями спецоперації наших бійців.

Як розповів представник ГУР МО України Андрій Юсов в коментарі "Українській правді", під час спецоперації відбувся бій з росіянами, в якому окупанти зазнали значних втрат. Він також додав, що втрати є і серед українських захисників, але вони "не співмірні з російськими".

"Відбувся бій із російськими окупантами, є багато загиблих та поранених з особового складу загарбників. На жаль, є втрати серед українських захисників, які все ж не співмірні з російськими", – зазначив він.

Юсов уточнив, що після виконання завдання група українських спецпризначенців відійшла.

Раніше ми писали, що після успішних ударів ЗСУ в Криму майже щодня відбуваються затримання підозрюваних у "шпигунстві".

Зазначалося, що в п'ятницю, 29 вересня, ФСБ РФ заявила про затримання жителя Керчі за підозрою в "шпигунстві". 45-річний чоловік нібито за завданням Головного управління розвідки Міністерства оборони України "вів фото- і відеофіксацію переміщення військової техніки" і передавав ці відомості "куратору".

Днем раніше, 28 вересня, ФСБ повідомила про затримання чоловіка в Севастополі. Йому теж приписують "держзраду".

Також нагадаємо, що протягом дня 22 вересня у тимчасово окупованому Криму вибухи лунали у різних районах. Пізніше стало відомо про влучання по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі.

Згідно з інформацією, яку надали у Силах спеціальних операцій, унаслідок удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі 22 вересня загинули 34 офіцери.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку