USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Після успішних ударів ЗСУ в Криму майже щодня відбуваються затримання підозрюваних у "шпигунстві", – ЗМІ

Через параноїдальний настрій ФСБ РФ продовжують страждати громадяни окупованого півострова
ФСБ
Джерело: відкриті джерела

У Криму після успішних атак ЗСУ по військових об'єктах майже щодня відбуваються затримання підозрюваних у "шпигунстві", повідомляє "Крим. Реалії".

Зокрема, вони зазначають, що в п'ятницю, 29 вересня, ФСБ РФ заявила про затримання жителя Керчі за підозрою в "шпигунстві". 45-річний чоловік нібито за завданням Головного управління розвідки Міністерства оборони України "вів фото- і відеофіксацію переміщення військової техніки" і передавав ці відомості "куратору".

Також днем раніше, 28 вересня, ФСБ повідомила про затримання чоловіка в Севастополі. Йому теж приписують "держзраду".

За інформацією російських силовиків, чоловік, "ухиляючись від мобілізації", виїхав до однієї з країн СНД, після чого нібито зв'язався з представником ГУР. Далі "за завданням української розвідки він влаштувався будувати фортифікаційні споруди в Криму".

Видання зазначає, що підтвердити заяви російської сторони за незалежними джерелами неможливо. При цьому українська сторона не коментує свою причетність до цих осіб.

Успішна атака ЗСУ на Крим

Нагадаємо, що протягом дня 22 вересня у тимчасово окупованому Криму вибухи лунали у різних районах. Пізніше стало відомо про влучання по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі.

Згідно з оновленою інформацією, яку надали у Силах спеціальних операцій, унаслідок удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі 22 вересня загинули 34 офіцери.

Як раніше повідомляв начальник ГУР МО Кирило Буданов, через удар по штабу ЧМ РФ серйозні поранення отримали Олександр Романчук, командувач російськими військами на Запорізькому фронті, і генерал-лейтенант російської армії Олег Цеков.

За даними партизанського руху "Атеш", завдати удару по штабу Чорноморського флоту РФ допомогли завербовані російські офіцери в обмін на фінансову винагороду.
Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів