USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Будівництво Національного військового меморіального кладовища може розпочатися вже в червні, – Мінветеранів

Незабаром на території кладовища розпочнуться підготовчі роботи з видалення зелених насаджень
Проєкт військового меморіального кладовища_11
Проєкт військового меморіального кладовища
Джерело: Мінветеранів

Будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища (НВМК) може розпочатися в червні 2024 року. Про це повідомив в. о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун у Facebook.

"Маю оптимізм у вирішенні питань, які передують початку будівництва Національного військового меморіального кладовища. Уже найближчим часом має бути ухвалено одне з ключових рішень: передача понад 265 га у власність НВМК. Незабаром на території кладовища розпочнуться підготовчі роботи з видалення зелених насаджень. Процедуру спрощено", – написав він.

За його словами, у Мінветеранів гарний темп у реалізації цього найбільшого в історії України проєкту вшанування пам'яті загиблих захисників і захисниць України.

"Тому, зберігаючи такі темпи, будівництво першої черги може розпочатися вже в червні", – додав Порхун.

Новини за темою: Військове меморіальне кладовище: Представлено проєкт. Фото

Нагадаємо, уряд остаточно офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища. Це дві ділянки у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

Як відомо, Кабінет міністрів у жовтні 2022 року схвалив створення Міністерством у справах ветеранів державної установи "Національне військове меморіальне кладовище". Скільки коштів передбачено на цей проєкт, читайте тут.

Читайте також:
"Втома" від Шмигаля: Чи можлива відставка прем'єр-міністра України та уряду і що кажуть нардепи та закон?
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені