USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Британія хоче закупити для України ракети великої дальності й не тільки, – ЗМІ

Лондон шукає ракети для ЗСУ, які здатні стріляти на відстань від 100 до 300 км
ракети
Вогонь із керованих реактивних систем залпового вогню
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія хоче закупити сучасне озброєння для України за рахунок спеціального фонду. Серед затребуваної техніки – ракети великої дальності і техніка, що забезпечує мобільність військ, зокрема мости і засоби протимінного захисту. Про це повідомляє Defence24.

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало запит інформації про військову техніку, призначену для використання українською армією, що фінансується в рамках Фонду підтримки України.

Як відомо, цей фонд є ініціативою під керівництвом Великої Британії і включає внески Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії та Литви для швидкої закупівлі військової техніки для України.

Загальна вартість фонду наразі становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів. З цієї суми вже виділено 200 млн фунтів стерлінгів, зокрема на безпілотні літальні апарати та системи розвідки і засоби ППО, а також запчастини для наявних машин української армії.

При цьому зараз проходить другий тур збору коштів. У рамках нового збору однією з основних потреб називають ракети з корисним навантаженням від 20 до 490 кг і дальністю від 100 до 300 км.

Також планується закупити техніку, що забезпечує мобільність військ – тральщики для танків Т-72, Leopard 1 і Leopard 2. Крім того, у списку фігурують самохідні мости "будь-якого розміру", середні мости від 9 до 31 метра і більш довгі від 40 до 80 метрів, обидва з класом навантаження МЛК 70Т, тобто, здатні витримати танк вагою близько 63 т, таких як Leopard 2A6.

Раніше

Армія США уклала з компанією Lockheed Martin угоду на суму 4,8 мільярда доларів на виробництво керованих ракет систем залпового вогню. Сполучені Штати відправили торік в Україну у великій кількості GMLRS разом із пусковими установками артилерійської ракетної системи високої мобільності, що здатні вражати цілі на відстані до 80 км, аби відбивати атаки Росії

Додамо, нещодавно Сполучені Штати підтвердили передачу до України ракет великої дальності до 150 кілометрів GLSDB. Україна стане першою країною у світі, в кого буде на озброєнні GLSDB.

 
Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти