USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Американська компанія здобуде контракт на створення керованих ракет, які постачають в Україну

Сума контракту сягає 4,8 мільярда доларів
ракети
Вогонь із керованих реактивних систем залпового вогню
Джерело: відкриті джерела

Армія США уклала з компанією Lockheed Martin угоду на суму 4,8 мільярда доларів на виробництво керованих ракет систем залпового вогню. Сполучені Штати відправили торік в Україну у великій кількості GMLRS разом із пусковими установками артилерійської ракетної системи високої мобільності, що здатні вражати цілі на відстані до 80 км, аби відбивати атаки Росії, повідомляють американські ЗМІ.

Так, у планах Пентагона збільшити виробництво GMLRS з 6 тисяч ракет на рік до 14 тисяч. Також у штаб-квартирі мають намір підписати багаторічну угоду на ракети у 2024 фінансовому році завдяки новим повноваженням Конгресу.

"Багаторічні контракти, зазвичай зарезервовані для дорогих і великих програм, забезпечують довгострокову впевненість, що може знизити вартість реактивних систем. Роботу над угодою повинні завершити до 30 жовтня 2026 року", – пишуть медіа.

Крім нарощення виробництва GMLRS, Lockheed також працює над версією ракети збільшеної дальності та планує цьогоріч провести ще одне льотне випробування оновленої системи.

Новини за темою: Україна використовує керовані ракети власного виробництва з більшою дальністю, ніж ракети HIMARS, – ЗМІ

У компанії сподіваються розширити діапазон виробничої лінії вже наступного року.

Віцепрезидент відділу управління ракетами та вогнем Lockheed Джей Прайс переконаний, що компанія "тісно співпрацює з клієнтами та партнерами щодо постачання, щоб нарощувати виробничі потужності".

Додамо, нещодавно Сполучені Штати підтвердили передачу до України ракет великої дальності до 150 кілометрів GLSDB. Україна стане першою країною у світі, в кого буде на озброєнні GLSDB.

Читайте також:
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони