USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Зеленський запровадив санкції проти зрадників України та військового виробництва в РФ

Обмеження стосуються 90 фізичних та 4 юридичних осіб, а також 57 підприємств, що помагають Росії вести війну
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський 8 жовтня підписав два укази про впровадження штрафних заходів РНБО проти зрадників України та військового виробництва у Росії.

"Сьогодні застосовано два нових пакети санкцій. Щодо тих, хто зрадив Україну, також щодо військового виробництва в РФ – тих юридичних і фізичних осіб, які працюють на терор", - прокоментував глава держави у своєму вечірньому зверненні. 

При цьому додав, українські обмеження та тиск на ворога "ми будемо й надалі робити синхронним з усіма у світі, хто так само, як і українці, хоче справжнього миру".

Так, указом №698 було запроваджено штрафні заходи проти 90 фізичних та 4 юридичних осіб. А указом №697 запроваджено санкції проти 57 підприємств, які допомагають військовому виробництву Росії. Серед них є й китайська компанія.

У вересні цьогоріч глава держави своїм підписом ввів в дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо впровадження нових санкцій і запровадив обмеження проти двох російських підприємств. 

А на початку місяця Зеленський підписав укази, якими ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. Санкції вводяться проти фізичних та юридичних осіб, колаборантів, окупантів та суб’єктів, які їм сприяють на ТОТ, – загалом 175 суб’єктів.

Читайте також:
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Другий Саміт миру має відбутися у листопаді, але дата наразі невідома, – Зеленський Другий Саміт миру має відбутися у листопаді, але дата наразі невідома, – Зеленський
Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ