USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва

У 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу
Біличанський ліс
Біличанський ліс
Джерело: Вікіпедія

Верховний суд залишив в силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яким громаді столиці повернуто 3000 гектарів Біличанського лісу. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Юристи Департаменту земельних ресурсів КМДА, що діяли від імені Київради, забезпечили захист прав громади Києва та домоглися скасування в судах рішення Бучанської районної ради. Ним передбачалось неправомірне збільшення Коцюбинського за рахунок території столиці, а саме Біличанського лісу, який є частиною НПП "Голосіївський", – зазначив Кличко.

Він також нагадав, що у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу.

"Бучанська районна рада намагалася забрати в киян ліс, щоб віддати його під забудову. Але столична влада відстояла інтереси киян у судах", – додав мер Києва.

Що відомо про ситуацію із Біличанським лісом?

Наприкінці жовтня 2021 року міська влада Києва звернулася до Кабінету міністрів України, НАБУ та ДБР через те, що Бучанська райрада "протиправно розширила межі Коцюбинського за рахунок київських лісів".

"20 жовтня 2021 року Бучанська районна рада протиправно прийняла рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське. Особливо зухвалим є те, що межі селища розширилися з 87 до 3000 гектарів за рахунок київських лісів", – йшлося у повідомленні на Офіційному порталі Києва.

У травні 2023 року рух "ЧЕСНО" із посиланням на адміністрацію національного парку "Голосіївський" поінформував, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо протиправної реєстрації та використання півтора гектара Біличанського лісу.

Вже у червні 2023 року Київська обласна прокуратура повідомила, що прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури відстояли у суді право держави на 6 земельних ділянок Біличанського лісу, загальна площа яких становить майже гектар, а вартість – 36 мільйонів гривень.

Читайте також:
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків
Поминальні дні у Києві заплановані з 12 по 15 травня: Громадян закликають бути обережними Поминальні дні у Києві заплановані з 12 по 15 травня: Громадян закликають бути обережними
Держаудитслужба попередила про ризик аварії на Поштовій площі у Києві: В КМДА кажуть, що станція метро Держаудитслужба попередила про ризик аварії на Поштовій площі у Києві: В КМДА кажуть, що станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві