USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Білорусь перекинула до кордону з Україною майже третину своєї армії

У ДПСУ кажуть, що ситуація на кордоні наразі лишається без змін
кордон Білорусь Україна
Українсько-білоруський кордон
Джерело: відкриті джерела

Білорусь "змушена була" перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії. Про це сказав самопроголошений президент Олександр Лукашенко, пише "БЕЛТА".

Політик пояснив такі дії тим, нібито Україна тримає поблизу кордонів з Білоруссю понад 120 тисяч військових. 

"Бачачи агресивну політику України, ми ввели туди та розмістили в певних точках так, як це у разі війни оборони було б, наших військових уздовж усього кордону. На додаток там працюють спецслужби, спецпідрозділи – "Альфа", "Алмаз" та інші найпідготовленіші", – прокоментував Лукашенко.

Також додав, що Україна зосередила на кордоні з Білоруссю війська тому, що начебто очікує наступу з-під Гомеля, як це було на початку великої війни.

"Вони (Україна, – ред.) до 120 тисяч почали перекидати військовослужбовців. У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було", – зазначив Лукашенко.

Водночас політик зауважив, що Білорусь створила надійну оборонну лінію, яка дозволить зупинити можливий наступ із західного напрямку. Мовляв, збудовані оборонні рубежі від Бреста до Гродна. А литовський та польський кордони "практично перекриті на вигідних для нас умовах".

Самопроголошений президент разом з тим наголосив, що ситуація на кордоні буцімто загострилася наприкінці червня – на початку липня. Саме тоді готувалися до параду в Мінську на День незалежності і з РФ начебто перемістили чимало літальних апаратів і підрозділів сухопутних військ, які брали участь в параді.

Що кажуть в ДПСУ?

Тим часом речник Державної прикордонної служби України зауважив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається без змін.

"Не спостерігаємо збільшення техніки чи особового складу білоруських підрозділів поряд нашого кордону", – сказав Демченко в коментарі Hromadske.

Новини за темою: В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ

Слід додати, що ті заяви Міноборони Білорусі про так звану "напругу" на кордоні з Україною, які лунали наприкінці червня, – це інформаційна операція, за якою може стояти Росія.

Керівник Центру протидій дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко пояснював, що подібні "вкиди" говорять про те, що інформаційна операція Росії з нагнітання на кордоні з білорусами розкручується.

Читайте також:
Латвія заборонила авто на білоруських номерах Латвія заборонила авто на білоруських номерах
Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука
ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців
Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути "трагічних помилок"