USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Латвія заборонила авто на білоруських номерах

Зареєстровані в Білорусі легковики, які знаходяться на території Латвії, мають бути вивезені або зареєстровані в країні до 31 жовтня
авто Латвія
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Латвійський Сейм ухвалив зміни в закон про дорожній рух, який зобов'язує власників автомобілів, зареєстрованих в Білорусі, вивезти транспортні засоби з країни або перереєструвати їх в Латвії. Закон погодили відповідно до санкцій Європейського Союзу, зазначає пресслужба латвійського уряду.

Тож тепер обмеження забороняють пропускати легковики, зареєстровані в Білорусі, в Євросоюз через латвійсько-білоруський та латвійсько-російський кордони.

А зареєстровані в Білорусі транспортні засоби, які знаходяться на території Латвії, мають бути вивезені або зареєстровані в країні до 31 жовтня. Якщо автівку не перереєструють або вивезуть протягом зазначеного терміну, можлива її конфіскація.

"Після зазначеного терміну транспортні засоби з Білорусі зможуть в'їжджати в Латвію лише транзитом після попередньої реєстрації в електронних сервісах Управління безпеки дорожнього руху. І після закінчення строку до Латвії зможуть в'їжджати транспортні засоби, зареєстровані в Білорусі, для потреб дипломатичних і консульських служб, посольств і делегацій, а також в гуманітарних цілях", – йдеться в повідомленні.

Втім, є й винятки. Це стосується людей з обмеженими можливостями пересування, які керують власним спеціально обладнаним транспортним засобом, зареєстрованим у Білорусі, якщо вони хочуть в'їхати з метою відвідування родичів або подружжя, які проживають у Латвії. Тоді варто буде звернутися в Службу фінансової розвідки для дозволу на в’їзд на територію країни.

До того ж Служба зможе видавати відповідний дозвіл на прохання міністра закордонних справ.

Новини за темою: Латвія посилила на кордоні контроль товарів з Росії і Білорусі

Нагадаємо, у вересні 2023 року в уряді Латвії представили проєкт щодо заборони залишатися у країні автомобілям, які зареєстровані в Росії або Білорусі.

А у жовтні минулого року латвійський Сейм затвердив у першому читанні поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на перебування в країні зареєстрованих у Росії транспортних засобів.

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"