USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Без РФ: Асамблея Міжнародної морської організації обрала новий склад своєї Ради

До поточного складу Ради 2022–2023 років Росія входила
Зеленський в ООН
Володимир Зеленський на Генасамблеї ООН
Джерело: Офіс Президента

Росія не увійшла в оновлений склад Ради Міжнародної морської організації (ММО) – агентства ООН, що займається питаннями безпеки судноплавства. Підсумки голосування за новий склад оголосили на сторінках організації, повідомив президент України Володимир Зеленський.

За словами глави держави, Росія до складу не увійшла.

"Справедливе рішення, адже ніхто не завдав більшої шкоди вільному судноплавству за останні десятиліття, ніж РФ. Вдячний членам ММО за цей відповідальний крок", – зауважив український лідер.

Асамблея Міжнародної морської організації обрала членами Ради агентства на 2024–2025 роки Китай, Грецію, Італію, Японію, Ліберію, Норвегію, Панаму, Корею, Британію і США.

Що відомо про ММО?

Міжнародна морська організація – спеціалізований орган ООН, що опікується безпекою судноплавства та запобіганням забруднення суднами вод Світового океану.

ММО – головна міжнародна організація, яка здійснює правове регулювання міжнародного торговельного судноплавства у технічній сфері, забезпеченні охорони людського життя на морі, в галузі запобігання забрудненню моря і атмосфери з суден, встановленні режиму відповідальності за шкоду, завдану третім особам забрудненням із суден.

Штаб-квартира знаходиться в Лондоні.

Рада ММО складається з 40 членів. Україна на членство на наступні роки, згідно з даними сайту Організації, не претендувала.

До поточного складу Ради 2022–2023 років Росія входила.

Новини за темою: Екологічна катастрофа, яка виходить за межі України: ООН дала оцінку підриву Каховської дамби

Раніше

29 листопада Росію вперше в історії не обрали до Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї (OPCW). Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Менш ніж за місяць Росія вперше в історії провалила три голосування до важливих міжнародних органів. Це логічний результат дій держави-терориста: її роль у міжнародних відносинах падає, а ізоляція посилюється", – сказав глава держави.

І додав, що Україну, Польщу та Литву обрали до Виконавчої ради OPCW на період 2024–2026 років.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму