USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Беленюк: Українські спортсмени можуть виступити на Олімпіаді-2024. Розглядаються можливі варіанти

Не виключено, що спортсмени можуть відбиратися на Олімпійські ігри від іншого континенту
Олімпіада 2024
Джерело: відкриті джерела

На сьогодні розглядається варіант участі українських спортсменів в Олімпіаді від іншого континенту. Про це заявив олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк, повідомляє "Трибуна".

Він висловив упевненість, що українці будуть брати участь у чемпіонаті світу з боротьби. Що стосується Олімпійських ігор – то не виключив участі наших спортсменів під нейтральним прапором.

"Я точно думаю, що їх допустять до ЧС з боротьби. Мені здається, що їх під нейтральним прапором будуть намагатись допустити до Олімпійських ігор. Це рішення, яке планується на кінець липня. З положенням справ поточних всередині нашої держави шансів потрапити на Олімпіаду в нас нема", – зазначив Беленюк.

Які ще можуть бути варіанти

Народний депутат додав, що на цей час обговорюються різні варіанти щодо українських спортсменів.

"Проговорюються різноманітні алгоритми наших дій. Пропонується відбиратись не від Європи, а від африканського континенту. Я, по-перше, не розумію, як це можна організувати. Думаю, що представники африканських країн будуть проти сильної збірної України. Таке я чую, щоб дати нам можливість відібратись від іншого континенту, щоб ми не пересікались на відбіркових етапах з росіянами, які, можливо, там будуть присутні", – сказав Беленюк.

Бойкот Олімпіади Україною

Україна ще наприкінці січня заявляла, що може бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі, які відбудуться у 2024 році, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії РФ. 

Міжнародний олімпійський комітет 25 січня опублікував заяву, в якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Олімпійський і Паралімпійський комітети США підтримують ідею участі російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, якщо вони не виступатимуть під прапорами своїх країн або в їхніх кольорах. 

Читайте також:
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити