USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Бажання Кремля звинуватити Україну в теракті у "Крокус Сіті Хол" загрожує внутрішній безпеці Росії, – ISW

В Інституті вивчення війни вважають, що Кремль та його ультранаціоналістичні рупори, очевидно, ігнорують явну загрозу, яку становлять операції ІД та ІДІЛ на території Росії
теракт у Крокус cіті
Джерело: відкриті джерела

Атака "Ісламської держави Хорасан" 22 березня на московський "Крокус Сіті Хол" є помітним провалом російської розвідки та правоохоронних органів. Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

За інформацією військових аналітиків, наявні докази з відкритих джерел не передбачають жодної складнішої теорії змови всередині або проти Росії. А те, що кремлівські чиновники і російські ультранаціоналісти звинувачують в атаці, яку скоїла "Ісламська держава", Україну,  може дорого коштувати внутрішній безпеці Росії та життю цивільного населення.

В ISW вважають, що Кремль та його ультранаціоналістичні рупори, очевидно, ігнорують явну загрозу, яку становлять операції ІД та ІДІЛ на території Росії для внутрішньої безпеки та її цивільного населення, щоб натомість віддати пріоритет інформаційному впливу неправдивих звинувачень України в причетності.

"Кремль вирішив, що інформаційна цінність звинувачення України в атаці "Крокуса" вартує будь-яких ризиків для внутрішньої безпеки та жертв серед цивільного населення, яких Росія може зазнати через неспроможність адекватно протистояти радикальній загрозі ісламістів в межах своїх кордонів", – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, що у російському Красногорську стався масштабний теракт. Перед концертом у музичному центрі "Крокус Сіті Хол" невідомі відкрили вогонь

Інцидент трапився перед початком концерту гурту "Пікнік". Попередньо, спочатку невідомий у камуфляжі відкрив стрілянину з автомата та кидав петарди. Однак виявилося, що нападників було пʼятеро.

Згодом окупанти заявили, що терористи, які влаштували стрілянину в торговельному центрі під Москвою, "намагалися перетнути кордон з Україною".

Читайте також:
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових
МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston "Газпрому"
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві