USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Байден зустрінеться з лідерами Німеччини, Франції та Британії, щоб обговорити допомогу Україні

Американський президент планує візит до Німеччини у жовтні
Байден
Джо Байден
Джерело: CNN

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден у жовтні планує візит до Німеччини. Берлін хоче одночасно запросити лідерів Франції та Британії, щоб обговорити допомогу Україні, пише Spiegel.

Видання зазначає, Байден приїде з візитом до Німеччини з 10 по 12 жовтня. Німецький уряд також планує запросити президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Британії Кіра Стармера, поки Байден перебуватиме в країні.

Зустріч у так званому форматі "четвірки", скоріше за все, стосуватиметься передусім підтримки України. За інформацією Spiegel, американський лідер також планує відвідати військову базу США в Рамштайні.

Зазначається, що це буде другий візит президента Сполучених Штатів Америки до Німеччини за час перебування на посаді, проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США у 2022 році на саміті G7 в Ельмау у Баварії.

Нагадаємо, глава України Володимир Зеленський, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне схилити лідера Сполучних Штатів Америки до рішучих дій і дати можливість Києву вступити в переговори з позиції сили. Так, він чекає від Джо Байдена запрошення України до Північноатлантичного альянсу.

Теги: Байден
Читайте також:
Засідання Засідання "Рамштайн" можуть перенести через потужний ураган "Мілтон": Заява США
Шольц очікує, що Байден перенесе візит до Німеччини Шольц очікує, що Байден перенесе візит до Німеччини
Байден не поїде до Німеччини через ураган: Байден не поїде до Німеччини через ураган: "Рамштайн" можуть провести без президента США
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав