USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Байден може переглянути деякі "червоні лінії", що стосуються війни в Україні, – WP

Білий дім зокрема розглядає можливість зняти обмеження на використання Україною американської зброї щодо РФ
Байден в Києві_2

Президент США Джо Байден

Джерело: Офіс Президента

Президент США Джо Байден розглядає зняття деяких "червоних ліній", щоб протистояти просуванню Росії в Україні. Одне з рішень може стосуватися дозволу використовувати американську зброю на території РФ. Про це повідомляє The Washington Post.

Видання наголошує, що ці кроки означатимуть значну ескалацію ретельно вивіреної політики Байдена щодо підтримки України.

"Той факт, що такі кроки зараз розглядаються, свідчить про зростаючу стурбованість адміністрації щодо вразливості України на полі бою", – пише WP.

Новини за темою: Блінкен закликає президента США зняти обмеження на застосування американської зброї на території Росії, – ЗМІ

Загроза нових санкцій проти Китаю, як уточнюється, є особливо делікатною, оскільки вона виникає в той час, коли обидві країни намагаються стабілізувати свої відносини.

"Але офіційні особи Сполучених Штатів Америки занепокоєні тим, що Пекін, технічно дотримуючись своєї обіцянки не постачати зброю Москві, став найбільшим чинником розвитку оборонного сектору Росії та її повномасштабного вторгнення в Україну", – додає WP.

Обмеження західних країн на удари по РФ

Як відомо, деякі країни Заходу надають зброю Україні за умови, що вона не буде використовуватися по території Росії. Ці держави аргументують свої рішення тим, що не хочуть ще більшої ескалації між НАТО і РФ.

Однак, як писали аналітики ISW, прорив росіян у Харківській області міг статися, зокрема, через те, що Захід забороняє Україні атакувати Росію наданою зброєю. На обмеження союзників скаржилися і в самій Україні.

Після довгих дискусій деякі країни альянсу все ж дозволили Україні застосовувати свою зброю на території ворога. Однією з останніх країн, яка дала на це "зелене світло", стала Швеція. Тепер у списку тих, хто надав дозвіл Україні бити по РФ їхньою зброєю, – десять країн. Серед них Франція, Велика Британія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Нідерланди, Швеція, Чехія, Фінляндія.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом