USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Автоматизовану систему управління оборонними ресурсами вже під'єднали у 200 військових частинах

Завдяки системі Міноборони пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до двох-трьох днів
Міноборони
Міністерство оборони України
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України продовжує процес цифровізації залишків майна у військових частинах та на складах. Автоматизовану систему управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) вже під'єднали у 200 військових частинах, повідомили в пресслужбі МОУ.

"Зібрана інформація щодо залишків майна дозволяє краще планувати закупівлі та постачання озброєння і тилового майна ЗСУ", – кажуть у відомстві.

SAP – це провідна міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО. Вона автоматизує процеси постачання, формує інформацію про залишки на складах, заявки, дозволяє бачити реальну потребу, закуповувати та вчасно забезпечувати військових усім необхідним.

"Завдяки системі Міноборони пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до двох-трьох днів. Раніше цей процес міг тривати місяць", – додають у відомстві.

У Міністерстві оборони зазначають, що впроваджують повноцінну систему управління оборонними ресурсами, щоб:

  • автоматизувати та спростити існуючі процеси обліку ресурсів;
  • забезпечити прозорість у використанні ресурсів;
  • надати різним ланкам управління Міноборони, Генштабу та ЗСУ інструменти прогнозування, управління, аналітики та контролю;
  • знизити потенційні корупційні ризики при використанні ресурсів.

Впровадження SAP наблизить процеси ЗСУ до стандартів НАТО.

Українських штурмовиків озброять найкращі зброярі світу

Від початку лютого Міністерство оборони України оформило свідоцтва про реєстрацію 20 зразків стрілецької зброї іноземного виробництва. Серед них, зокрема, штурмові гвинтівки Colt та кулемет PZD 556. Про це повідомив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Пістолети, кулемети, штурмові та снайперські гвинтівки відомих світових виробників підсилять бойові спроможності українських підрозділів, кажуть в Міноборони.

За словами Івана Гаврилюка, це продукція відомих у світі виробників – компаній Colt, Česká Zbrojovka, DSS, Heckler & Koch GmbH, Browning.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео