USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Авіакатастрофа в Броварах: Міністрам заборонили літати на гелікоптерах

Посадовцям до кінця розслідування авіатрощі дозволено пересуватися лише на автомобілях
Бровари
Джерело: The Associated Press

Після трагедії в Броварах, яка сталася 18 січня, міністрам заборонили літати на гелікоптерах. Про це повідомив виконуючий обовʼязки міністра внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Посадовцям до кінця розслідування авіатрощі дозволено пересуватися лише на автомобілях. Наразі очікується технічна експертиза чорних скриньок.

""Систему безпеки повністю переглянуто. Ті вертольоти, Airbus 225... На даний момент вони всі знаходяться на аеродромах, працюють відповідні фахівці. Цей процес затягнеться ще на якийсь час. Можливо, на місяць або на два, поки ми не встановимо з іноземними фахівцями, що вони безпечні. Якщо, звісно, розглядати версію, що це несправність, наприклад, вертольота", – сказав Клименко.

При цьому зазначив, що до розслідування долучилася французька компанія-виробник Airbus. Також до Франції відправилась у відрядження група українських експертів, які разом з французькими спеціалістами брали участь у розшифруванні бортових самописців.

"Ми зацікавлені якнайшвидше отримати результати цих експертиз і відповідно висновок слідства. На даний момент об’єднана група слідчих працює", – додав він.

Найближчим часом Офіс генпрокурора має поінформувати про перші результати розслідування, адже об'єднана група слідчих активно працює над цим питанням.

Що цьому передувало

18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка впав гвинтокрил. Тоді загинули 14 людей, серед яких вище керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович. Також серед загиблих – одна дитина. 

Гвинтокрил був призначений для потреб ДСНС. У ньому були дев'ятеро людей, всі вони загинули. Окрім вищезгаданих високопосадовців МВС відомо про загибель Тетяни Шутяк, Михайла Павлушка, а також екіпажу: Олександра Василенка, Констянтина Коваленка, Івана Касьянова.

Вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Цей борт найчастіше використовувався (серед інших авіаційних суден системи МВС), тому що міг одночасно перевозити достатню кількість людей.

У Нацполіції тоді повідомили, що голова МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович, які загинули в авіакатастрофі, були в одному гвинтокрилі, оскільки намагалися якомога швидше прибути до місця призначення. Гелікоптер летів у відрядження до однієї з прифронтових областей України.

Читайте також:
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові