USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Антимонопольний комітет дозволив французькому мільярдеру купити "Датагруп-Воля"

Телекомунікаційного гіганта України хоче придбати компанія французького мільярдера Ксав'є Ньєля
Датагруп-Воля
Джерело: відкриті джерела

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії DVL Telecom (входить в групу NJJ), власником якої є французький мільярдер Ксав'є Ньєля, купити контрольний пакет акцій "Датагруп-Воля" – одного з лідерів телекомунікаційної галузі України. Про це повідомляє АМКУ.

Комітет надав на п'ять років дозвіл на узгоджені дії між компаніями NJJ UPAM (Париж, Франція), Lorimer II Ventures Limited (Нікосія, Кіпр), DVL Telecom (Париж, Франція) і неназваному громадянину України.

Варто зазначити, що 96,13% у компанії "Датагруп-Воля" належать американській інвесткомпанії Horizon Capital, а 3,87% акцій перебувають у власності гендиректора компанії Михайла Шелемби.

Угоду з французькою компанією було затверджено з другої спроби. На початку року АМКУ повернув французькому інвестору пакет документів через невідповідність вимогам.

Нагадаємо, раніше ми писали, що NJJ Capital Ксав'є Ньєля зацікавилася купівлею українського мобільного оператора Lifecell, який належить турецькому Turkcell.

Відомо, що власник компанії NJJ Capital також є співвласником газети Le Monde, власником операторів зв'язку Monaco Telecom, Salt Mobile і Eir, а також французької девелоперської компанії Unibail-Rodamco-Westfield.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали