USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

У Росії гостра нестача боєприпасів і проблеми з логістикою

Окупанти частіше використовують дрони-камікадзе через брак високоточних ракет
дрон-камікадзе
Джерело: відкриті джерела

У Москви гостра нестача боєприпасів. Аналітики ISW вважають, що це частково завадить окупантам підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута найближчим часом.

"Росіяни вже виснажили запаси боєприпасів у Білорусі, це є ще одним показником того, що відновлення великомасштабного російського наступу з Білорусі в найближчі місяці є малоймовірним", – зазначили аналітики.

Також Росія відчуває проблеми з логістикою. В даному випадку йдеться про Чорноморський регіон. Через це РФ вперше застосувала для ударів по Україні ракетоносії з Каспію. "Характерним для вчорашнього (31 грудня) ракетного обстрілу було те, що застосовувались ракетоносії з Каспію. Це було зафіксовано вперше за період повномасштабного вторгнення. Тому що, напевно, на Чорноморське узбережжя їм складніше вже доставляти свої запаси. Це говорить про те, що тримання під вогневим контролем логістики, на Лівобережжі в тому числі, нам вдається досить вдало", – зазначила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Що було раніше 

Аналітики Інституту вивчення війни вранці 31 грудня зазначали, що російські окупанти змушені все частіше використовувати безпілотники для атак на українські об'єкти критичної інфраструктури, оскільки у них закінчуються запаси високоточних ракет.

"У ніч з 29-го на 30 грудня російські сили атакували Київ за допомогою безпілотників іранського виробництва, що є продовженням атак безпілотників, які почастішали в Україні. Командування ВПС України заявило, що в ніч з 29-го на 30 грудня російські війська запустили 16 безпілотників "Шахед-131" і "-136" по об'єктах в Україні та що всі вони були збиті українськими засобами ППО", – нагадали в ISW.

Варто зазначити, що вдень 31 грудня росіяни провели по Україні чергову масовану ракетну атаку. 

В ISW відзначають, що збільшення темпів атак безпілотників може свідчити про те, що окупанти накопичили більше безпілотників іранського виробництва після тритижневого періоду (з 17 листопада по 7 грудня) їх невикористання, або що Росія отримала чи очікує отримати нову партію безпілотників з Ірану.

"Російські сили, ймовірно, ще більше збільшили темпи атак безпілотників, намагаючись підтримати свою кампанію проти української критичної інфраструктури, зважаючи на те, що їхні запаси високоточних ракет, ймовірно, вичерпані", – йдеться в повідомленні.

Проте аналітики дійшли висновку, що рашисти, ймовірно, продовжуватимуть використовувати все більшу кількість дронів для атак на цивільні об'єкти в Україні "у своїй хибній спробі зламати українську волю до боротьби".

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW