USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Актора Ступку визнали винним у справі про ДТП у нетверезому стані

Суд призначив покарання у вигляді обмеження волі на три роки та позбавив його права керування на вісім років
Остап Ступка
Остап Ступка
Джерело: відкриті джерела

Суд визнав винним актора Остапа Ступку в справі про ДТП у нетверезому стані. Народному артисту призначили покарання у вигляді обмеження волі на три роки та позбавили права керування на вісім років, розповіли в прокуратурі.

"За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до трьох років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на вісім років", – повідомили у відомстві.

Таким чином актор не опиниться за ґратами, а буде зобов'язаний упродовж трьох років виконувати суспільно-корисні роботи, пояснив адвокат Ступки в коментарі "Суспільному".

Вирок буде оскаржено

Захист актора заявив, що планує подавати апеляцію. 

"Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом'якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було б доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально – це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна", – сказав Остап Ступка.

Оскаржуватиме вирок і прокурор "з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, через м'якість призначеного покарання".

Про ДТП за участі Ступки

Аварія сталася ввечері 4 квітня у Голосіївському районі столиці. Авто Остапа Ступки зачепило легковик, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Потерпілий отримав травми. Винуватця аварії затримали і помістили до СІЗО.

"Слідчі встановили, що керманич виїхав на зустрічну смугу та в’їхав в припаркований транспортний засіб. Під час перевірки його на стан сп’яніння прилад Драгер показав 1,62 проміле. Порушника поліцейські затримали на місці події у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а потерпілого госпіталізували у лікарню", – розповідали правоохоронці.

Згодом Ступці повідомили про підозру. А вже 6 квітня акторові обрали запобіжний захід. Він мав перебувати під нічним домашнім арештом.

Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено