USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Агент-снайпер ФСБ готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі, його затримали

Зловмисником виявився мешканець обласного центру, колишній військовий, який володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки
затримали агента-снайпера ФСБ
Затримали агента-снайпера ФСБ
Джерело: СБУ

В Запоріжжі агент-снайпер ФСБ готував замах на командування ЗСУ. Його затримали. Тепер фігуранту планують повідомити про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України, поінформували в СБУ.

Правоохоронці розповіли, що напередодні цього дня вже затримали двох організаторів ворожої групи, а згодом викрили їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси. Наразі ж українська спецслужба розшукала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним "Фантом", який після затримань його поплічників переховувався, аби уникнути покарання.

"За даними слідства, фігурантом виявився мешканець обласного центру, колишній військовий, який володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки безшумної стрільби "Вінторєз". Цю зброю виробляють на території РФ і використовують насамперед підрозділи спецназу країни-агресора. За наявними даними, саме з такої гвинтівки "Фантом" мав здійснити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, які воюють на передовій Південного фронту", – зазначили в СБУ.

Для цього російські "куратори" ворожого снайпера планували облаштувати для нього сховок зі зброєю. Після нейтралізації інших учасників агентурної групи на "Фантома" згодом знову вийшов представник ФСБ і поставив нове завдання скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ із застосуванням російських вогнеметних систем "Солнцепек".

Для збору розвідданих про місця базування українських захисників фігурант намагався "втемну" використовувати своїх знайомих з фронтових районів області. У результаті багатоетапної спецоперації співробітники Служби безпеки затримали російського агента і тим сам запобігли ворожому удару по передових підрозділах ЗСУ.

"Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено понад пів тисячі набоїв різного калібру, у тому числі патрони 308 win для стрільби зі снайперської гвинтівки", – додали в українській спецслужбі.

Тепер зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Раніше військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині колаборанта з Херсонщини, який намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь РФ.

За вказівкою росіян він мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах. Надалі "кріт" планував відбути в один з фронтових районів, щоб "зливати" окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій. 

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії та затримали на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони. 

Читайте також:
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА
Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії
Затримано зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі Затримано зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі
Під час окупації Херсонщини ексчиновниця віддала окупантам автопарк швидких для депортації дітей до РФ, а потім в Україні оформила виплати як ВПО Під час окупації Херсонщини ексчиновниця віддала окупантам автопарк швидких для депортації дітей до РФ, а потім в Україні оформила виплати як ВПО