USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

"Одного разу ми пробули під землею в укритті вісім годин – нас беззупинно бомбили вісім годин": Могилевська про поїздки на фронт

Загалом за час повномасштабного вторгнення Могилевська дала близько 300 концертів на передовій
Могилевська_2

Наталія Могилевська

Джерело: Пресслужба Наталії Могилевської

Українська співачка Наталія Могилевська з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну допомагає країні у боротьбі з окупантами. Вона займається волонтерством, відвідує дитячі будинки і госпіталі, а також – військові частини. Буває Могилевська і в зоні бойових дій. Зізнається, за час повномасштабного вторгнення вже дала близько 300 концертів на передовій.

Про свій волонтерський шлях та поїздки на передову співачка розповіла в інтерв'ю на Ukraine World News

Я зрозуміла, що можу бути корисною

Зірка української сцени пригадує, що перші дні повномасштабного вторгення були важкими. Тож спочатку довелося закривати власні питання.

"Я почула, що там у людей у метро "Славутич" немає води. Я взяла тих пляшок води, повезла. В мене є свердловина своя, а люди там сидять. Дивлюся, що я корисна, і коли я зайнята іншими, про свої страхи забуваю", – каже співачка.

З того часу вона зі своїм чоловіком почала допомагати людям. А всі вісім шкіл артистки вмить перетворилися на склад тепловізорів, форми, їжі.

А далі – доставка продуктів та речей всім хто того потребував: військовим, у шпиталі, в дитбудинки та будинки для літніх людей.

Далі вже почалися складні поїздки на фронт. Загалом за час повномасштабного вторгнення Могилевська дала близько 300 концертів на передовій. І зазначає: небезпечних ситуацій на фронті було дуже багато. 

"Було таке, що ми вісім годин просиділи під землею (залізне укриття, закопане в землі, – прим. ред.), бо дуже сильно бомбили військову частину. І от нас там (в укритті) людей 50, напевно, і вісім годин там сиділи, бо вісім годин бомбили", – пригадує співачка.

Було й таке, що через близкість до ворогів забороняли співати чи вмикати музику.

"Кажуть: "Наташа, за "зеленкою" фронт. Не можна музики, бо почують вороги". Там така хатиночка, в одній хатинці під виноградом стоїть HIMARS, нікого нема на 150 кілометрів, все розбомблено, людей немає, і рядом залишки будиночка і там пацани наші, чоловік 10. Вони кажуть: "Наташа, не можна співати". Я почала читати вірші. Їм треба було просто, аби з ними поспілкувалися", – розповідає вона.

Наталія Могилевська під час однієї з поїздок до військових

Джерело: Пресслужба Наталії Могилевської

Кожен з них мріє про те, щоб повернутися додому

Окрім волонтерства зірка знаходить час і для творчості. Зокрема, в перші місяці повномасштабного вторгнення українська співачка Наталія Могилевська презентувала нову версію своєї ж пісні "Місяць". Знайома кожному з нас пісня в новій версії отримала нові рядки, що проникають в глибини серця і торкаються найщемливіших струн душі. В пісні – про військові події, які відбуваються на території України з вини російської армії.

А пізніше з'явилася пісня "Я повертаюсь". Багато хто подумав, що співачка нібито кудись виїжджала і тепер повертається, але посил цієї пісні зовсім інший.

"Знаєте, як раніше люди по зірках шукали свій шлях додому? Я хочу, щоб слова цієї пісні допомогли всім українцям, яких розкидало по світу життя, знайти свій шлях додому. Вмикаючи цю пісню, щоб вони ніколи не забули шлях до рідної землі. Ось єдина мета цієї пісні. Повертайтеся, друзі мої любі. Ваша земля, наша земля завжди чекає вас", – додала співачка.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів