USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

70% українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, – опитування

Кількість тих, чиї близькі сьогодні воюють на фронті, зростає
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

70% українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування "Образ ветеранів в українському суспільстві" від Соціологічної групи "Рейтинг".

Зазначається, що 55% респондентів зазначили, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях на території України з 2014-го до 2021 року. 

"70% мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року", – йдеться у дослідженні.

Результати опитування
Джерело: скріншот

Також дані дослідження вказують на те, що кількість тих, чиї близькі сьогодні воюють на фронті, зростає, порівняно з попередніми опитуваннями.  

41% опитаних припускають, що можуть стати ветераном у майбутньому. 53% мають протилежну думку.

"Найчастіше про можливість стати ветераном говорили мешканці західних регіонів, наймолодші респонденти, чоловіки, ті, хто має родичів та ближніх, які воювали з 2014 року та воюють зараз", – йдеться у результатах опитування.

Результати опитування
Джерело: скріншот

На думку 76% респондентів, суспільство сьогодні поважає ветеранів. Водночас у порівнянні з опитуванням у вересні 2023 року їхня кількість майже не змінилася  (у вересні таких було 79%), додають автори. 

"Протилежну думку сьогодні мають 18%. Більше таких серед мешканців західних регіонів та молоді", – йдеться у повідомленні. 

Також у суспільстві надалі фіксуються найвищі показники довіри до військових.

"96% довіряють ветеранам АТО, які зараз знову воюють, по 94% довіряють військовим ЗСУ та ветеранам нинішньої війни, 84% – ветеранам АТО (ООС) 2014–2021 роки, які зараз воюють", – додають автори. 

Зазначається, що, незалежно від регіону та віку, абсолютна більшість довіряють цим категоріям населення. 

Результати опитування
Джерело: скріншот

Раніше ми повідомляли, що в Україні хочуть законодавчо розділити пільги для ветеранів радянського періоду та сучасності.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат