USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

30-40% суб'єктів ринку експортного зерна працюють "у тіні", – Одеська ОВА

У подальшому завантаження суден відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна
зерно агропродукція
Джерело: відкриті джерела

За результатами відпрацювання наказу про фінансову дисципліну в умовах воєнного стану виявлено, що 30-40% суб'єктів ринку експортного зерна працюють "у тіні". Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Маємо перші результати після відпрацювання наказу "Про деякі питання фінансової дисципліни в умовах правового режиму воєнного стану", який вступив у дію 22 серпня. Як і очікувалося, 30-40% суб'єктів ринку експортного зерна працюють у тіні", – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, аналіз походження зерна від перших 32 опрацьованих у рамках наказу експортерів засвідчив, що 21 компанія працює сумлінно зі сплатою всіх податків, а до 11 підприємств з'явилися запитання щодо походження зерна.

"Здебільшого ці підприємства не з Одеської області", – уточнив голова Одеської ОВА.

Кіпер нагадав, що в подальшому завантаження суден відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до завантаження експортного товару.

Відповідні правоохоронні структури перевірятимуть компанії.

Кіпер закликав усіх охочих долучитися до команди "білих" і підписати меморандум з Одеською обласною військовою адміністрацією (щодо зміцнення співробітництва в аграрному, транспортному та продовольчому секторах задля детінізації експорту української сільгосппродукції та забезпечення продовольчої безпеки - ІФ-У). До ініціативи вже приєдналося 26 підприємств.

Як повідомлялося, 13 липня очільник Одеської ОДА закликав бізнес і всіх зацікавлених осіб долучитися до підписання меморандуму для забезпечення прозорості ланцюгів постачань від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яку постачають на світові ринки.

Серед перших підписантів меморандуму з Одеською ОВА були Українська зернова асоціація (УЗА), ТОВ "Дельта Вілмар Україна" і ТОВ СП "Нібулон".

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн
Доходи українських агролідерів за минулий рік зросли на 35% Доходи українських агролідерів за минулий рік зросли на 35%
Росія вивозить крадене українське зерно до Туреччини, Ізраїлю та Лівії, - розслідування Росія вивозить крадене українське зерно до Туреччини, Ізраїлю та Лівії, - розслідування