USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Житель Одещини хотів підкупити СБУ, щоб позбавитись конкурента у "любовному трикутнику"

Чоловікові загрожує до восьми років в'язниці
хабар СБУ
Житель Одещини запропонував хабар контррозвідникам СБУ
Джерело: Нацполіція

50-річний житель Ізмаїла намагався дати хабар оперуповноваженому та начальнику одного з відділів підрозділу контррозвідки Управління Служби безпеки України, щоб Служба видворила з країни іноземця – його конкурента у "любовному трикутнику". Про це інформує пресслужба Нацполіції.

"При цьому зловмисник висунув вимогу надати йому підтверджуючі фото іноземця на прикордонному пункті та документів з інформацією щодо його заборони на в’їзд в Україну протягом трьох років. У такий спосіб чоловік прагнув позбутися залицяльника своєї знайомої і свого конкурента", – йдеться в повідомленні.

Про це працівники СБУ сповістили поліцейських, і спільними заходами протиправні дії ізмаїльця були задокументовані. Правопорушника затримали на гарячому, одразу після передачі ним представникам спецслужби обумовленої суми та отримання взамін імітаційного зображення іноземця у прикордонному пункті Одещини.

Відкрито кримінальну справу за статтею ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – пропозиція надати та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким він скористався.

Раніше у Києві затримали ділків, які пропонували 1 млн доларів хабаря одному з офіцерів Головного слідчого управління Служби безпеки. Вони хотіли, щоб посадовець допоміг їм здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії. Тепер їм загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна. 

Читайте також:
Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали
СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі
Ватажка Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"