USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Житель Одещини хотів підкупити СБУ, щоб позбавитись конкурента у "любовному трикутнику"

Чоловікові загрожує до восьми років в'язниці
хабар СБУ
Житель Одещини запропонував хабар контррозвідникам СБУ
Джерело: Нацполіція

50-річний житель Ізмаїла намагався дати хабар оперуповноваженому та начальнику одного з відділів підрозділу контррозвідки Управління Служби безпеки України, щоб Служба видворила з країни іноземця – його конкурента у "любовному трикутнику". Про це інформує пресслужба Нацполіції.

"При цьому зловмисник висунув вимогу надати йому підтверджуючі фото іноземця на прикордонному пункті та документів з інформацією щодо його заборони на в’їзд в Україну протягом трьох років. У такий спосіб чоловік прагнув позбутися залицяльника своєї знайомої і свого конкурента", – йдеться в повідомленні.

Про це працівники СБУ сповістили поліцейських, і спільними заходами протиправні дії ізмаїльця були задокументовані. Правопорушника затримали на гарячому, одразу після передачі ним представникам спецслужби обумовленої суми та отримання взамін імітаційного зображення іноземця у прикордонному пункті Одещини.

Відкрито кримінальну справу за статтею ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – пропозиція надати та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким він скористався.

Раніше у Києві затримали ділків, які пропонували 1 млн доларів хабаря одному з офіцерів Головного слідчого управління Служби безпеки. Вони хотіли, щоб посадовець допоміг їм здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії. Тепер їм загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна. 

Читайте також:
Посадовець Посадовець "Укренерго" випрадовував злочини росіян і заперечував українську державність. Тепер йому загрожує до восьми років тюрми
"Навчали" фейкових студентів: В Україні викрито ще три схеми для ухилення від служби
"Кріт" з ДПСУ, якого завербувала ФСБ, отримав 15 років в'язниці
Львівського митника, який отримав 38 тисяч доларів хабаря, поновили на роботі: Йому мають сплатити 152 тис. гривень Львівського митника, який отримав 38 тисяч доларів хабаря, поновили на роботі: Йому мають сплатити 152 тис. гривень