USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Хотів отримати базу відпочинку на узбережжі Чорного моря: На Одещині мер займався рекетом. Його затримали

Ймовірно, йдеться про Віталія Гражду, мера Білгород-Дністровського
наручники
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На Одещинні голова міськради одного з портових міст очолював злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини та хотів "віджати" базу відпочинку на узбережжі Чорного моря. Його рекетирські діяння викрили правоохоронці.

В прокуратурі з'ясували, що мер, спільно зі своєю бак званою бандою, організував напад на співвласницю бази відпочинку на узбережжі Чорного моря. Він хотів, аби та передала 50% корпоративних прав на базу відпочинку. Аби жінка погодилась, рекетири навіть застосовували насильство стосовно неї та її близьких родичів.

Зрештою, після того, як жінка погодилась, вони призначили на базу відпочинку "свого" директора, який почав шукати покупців на даний комплекс, додають в СБУ.

"Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися "віджати" у власниці решту 50% корпоративних прав. За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Саме вони мали переоформити "віджату" турбазу на потенційних покупців", - говорять в спецслужбі.

Втім, їхнім планам не судилось збутися.Правоохоронці затримали мера на гарячому, коли той отримував 30 тис. доларів завдатку від покупців турбази. І замість коштів від покупців, очільник міськради (і за сумісництвом очільник злочинного угуповання) отримав від правоохоронців підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Йому може загрожувати від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Додамо, правоохоронці не розголошують про кого йдеться. За даними видання "Думська", затриманим є Віталій Гражда, мер Білгород-Дністровського.

Не так давно правоохоронці нейтралізували злочинну групу, яка тероризувала і намагалася тримати в страху жителів Черкас. Серед потерпілих – родичі загиблих українських воїнів. Слідчим вдалося задокументувати факт вимагання п'яти мільйонів гривень з родини полеглого на фронті військовослужбовця ЗСУ.

Читайте також:
В Одесі шість кур'єрів на замовлення Росії спалювали військові автомобілі В Одесі шість кур'єрів на замовлення Росії спалювали військові автомобілі
Житель Одещини хотів підкупити СБУ, щоб позбавитись конкурента у Житель Одещини хотів підкупити СБУ, щоб позбавитись конкурента у "любовному трикутнику"
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
СБУ викрила на хабарі заступника мера одного із міст Одеської області СБУ викрила на хабарі заступника мера одного із міст Одеської області