Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

НАБУ завело справу на заступника директора ДБР, який живе в елітній квартирі за майже 1 млн доларів

Бюро розслідує, звідки в оперативника гроші на елітне житло
Олександр Удовиченко
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження на першого заступника директора Державного бюро розслідувань Олександра Удовиченка. Про це повідомляє hromadske з посиланням на лист НАБУ. 

Нещодавно журналісти оприлюднили розслідування, в якому розповіли, що Удовиченко мешкає у квартирі, що знаходиться в одному з найелітніших ЖК Києва. При цьому в декларації посадовця згадок про цю нерухомість немає. 

У листі зокрема йдеться. що працівники Бюро провели інформаційно-аналітичну роботу, за результатами якої розпочали досудове розслідування.

Що відомо про розслідування

Журналісти з'ясували, що заступник директора Державного бюро розслідувань і керівник Головного слідчого управління ДБР Олександр Удовиченко живе у квартирі в одному з найелітніших столичних ЖК Regent Hill вартість якої досягає майже 1 млн доларів. Проте в декларації посадовця згадки про цю нерухомість відсутні. 

Згідно зі своєю декларацією, чиновник орендує квартиру у Голосіївському районі Києва неподалік метро "Васильківська" – це також елітний ЖК Park Avenue VIP. Утім, журналістам вдалося зафіксувати службову Toyota Camry на номерах прикриття, яка виїжджала з паркінгу ЖК Regent Hill на Печерську – і за 10 хвилин заїжджала в будівлю Державного бюро розслідувань.

У самого Олександра Удовиченка немає нерухомості ані в ЖК Regent Hill, ані взагалі у столиці. Квартира у ЖК Regent Hill записана на близьку родичку коханої жінки Олександра Удовиченка – Христини Копач, яка, найімовірніше, є тіткою жінки. Апартаменти в ЖК Regent Hill площею 125 кв. м вона придбала в жовтні 2022 року. Ринкова вартість нерухомості такого метражу у вказаному ЖК стартує від 37 млн гривень – 900 тис. доларів.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем