Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Зеленський офіційно підтвердив операцію в Курській області РФ

ЗСУ контролюють близько тисячі квадратних кілометрів у Курській області, заявив Сирський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію наших Збройних сил в Курській області Російської Федерації. Про це глава держави повідомив в Telegram за результатами засідання ставки.

"Найважливіше – була доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії", – написав Зеленський.

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський додав, що українські захисники продовжують операцію у Курській області. Під їхнім контролем близько тисячі квадратних кілометрів.

І трохи деталей.

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки. За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи. А вже станом на ранок 12 серпня росЗМІ повідомляли, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 квадратних кілометри. У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Що цікаво, видання Bloomberg зазначало, що бої в Курській області – перший випадок вторгнення в Росію після Другої світової війни. Журналісти вважають, що ця ситуація якраз показує, наскільки крихкою є оборона російського кордону. Також і створений Кремлем образ Путіна як захисника простих росіян значно підірвався. А ось український моральний дух ці події підняли.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW