Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Євросоюз готує двоетапний план для боротьби з Трампом

На обіцянку Трампа запровадити мінімальні тарифи в розмірі 10% обіцяють застосувати підхід "пряника і батога"
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

У Брюсселі розробили план на випадок, якщо Дональд Трамп стане президентом. Про це пише Financial Times.

На обіцянку Трампа запровадити мінімальні тарифи в розмірі 10% обіцяють застосувати підхід "пряника і батога". Адже це може скоротити експорт Європейського Союзу приблизно на 150 мільярдів євро на рік.

Крім того, учасники переговорів планують звернутися до команди Трампа після перемоги на виборах, але до вступу на посаду, щоб обговорити, які американські товари ЄС міг би закуповувати у великих обсягах.

У разі, якщо Трамп запровадить вищі тарифи, то торговий департамент Єврокомісії складе списки імпортних товарів, які обкладуть митами в розмірі 50% і більше.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віцепрезидентом Сполучених Штатів. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість чинний глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

До тог ж у США вже провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, віцепрезидентка набрала 44%, а Трамп – 42%. Таким чином, Камала Гарріс випередила Трампа на 2%. 

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому