Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg

Росія посідає друге місце. Імовірність протестів там оцінюють у 4%
Джерело: Reuters

Росія посіла друге місце в рейтингу країн G20, де спостерігається найвища ймовірність масштабних протестів наступного року. На першому місці Туреччина, на третьому – Сполучені Штати Америки. Про це йдеться в аналітичному дослідженні Bloomberg.

Так, імовірність виникнення протестів серед росіян у 2025 році становить 4%, а в Туреччині – 6%. Ризик виникнення протестів у США, які посідають третє місце, тримається на рівні 3%. Але аналітики зазначають, що цей відсоток зростає.

Водночас найнижча ймовірність протестів у 2025 році спостерігається в Японії, Канаді та Італії – вони мають по 1%.

У США зростає ризик заворушень

Аналітики помітили, що ризик протестів у Сполучених Штатах більш ніж удвічі вищий,  ніж у Канаді, Німеччині та Австралії, які вважаються демократичними ровесниками Америки.

Зростання фракційних невдоволень у США "значно підвищило ризик внутрішнього збройного конфлікту". Це зокрема пов'язано з майбутніми президентськими виборами і замахом на лідера республіканців Дональда Трампа.

Новини за темою: В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників

Нагадаємо, через два місяці після стрілянини на мітингу в Батлері біля колишнього президента Дональда Трампа знову стався інцидент зі стріляниною. ФБР каже, що інцидент був пов'язаний із новою спробою вбивства колишнього лідера країни.

Як виявилося, нападник був прихильником України та Демократичної партії США, хоча у 2016 році підтримував саме Дональда Трампа.

Зазначимо, що це вже другий замах на Трампа за останні два місяці. Уперше в експрезидента стріляли під час передвиборчого мітингу в штаті Пенсильванія.

Читайте також:
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії