Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Нідерланди дозволяють Україні бити своєю зброєю по території РФ

У винищувачів F-16 теж немає обмежень по дальності, каже міністр оборони Брекельманс

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Сили оборони України можуть використовувати зброю, яку надають Нідерланди, для бомбардування військових об'єктів по території Росії. Про це сказав в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung міністр оборони країни Рубен Брекельманс.

Посадовець наголосив, що Україна має право себе захищати.

"Якщо Україну атакують з прикордонних районів або російських аеродромів, то вона може цілитися у військові об'єкти. Те ж саме стосується ворожих ракет: вони теж можуть бути перехоплені нашою зброєю над РФ", – зауважив Брекельманс.

До того ж міністр попросив інших союзників України зробити те ж саме, тобто надати дозвіл на використання озброєння на території Росії.

Брекельманс послався на норми міжнародного права, яке не обмежує відстань для таких ударів. Мовляв, право на самооборону не припиняється за 100 кілометрів від кордону.

"Ми не накладали на Україну жодних обмежень на оперативну відстань. Це стосується також і винищувачів F-16, наданих Амстердамом", – додав політик.

Новини за темою: Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, – Зеленський

Слід нагадати, що Україні потрібно отримати дозвіл від чотирьох країн для того, щоб почати бити по території Росії далекобійною зброєю.

Зокрема ще в липні на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії президент Володимир Зеленський закликав Захід дозволити ЗСУ бити по військових об'єктах в глиб Росії. Глава держави акцентував на аеродромах, з яких РФ щодня підіймає винищувачі для ракетних та бомбових ударів по Україні. Зеленський наголошував, що російські аеродроми треба знищити.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Індія продовжує продавати снаряди для оборони України, попри протести РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW