Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України

Пакет на 1,4 млрд євро з-поміж іншого включає ППО, IRIS-T та "Гепарди"
Володимир Зеленський та Олаф Шольц
Джерело: скріншот

Президент України Володимир Зеленський прибув до Берліна на зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Під час пресконференції німецький лідер анонсував новий пакет допомоги Україні на 1,4 млрд євро.

За словами Шольца, у пріоритеті лишається допомога з ППО й Україні поставили новий пакет на 600 млн євро, куди входить уже п’ята система IRIS-T SLM, танки, гаубиці, боєприпаси та дрони.

"До кінця року за підтримки партнерів – Бельгії, Данії, Норвегії – відправимо в Україну ще один пакет на 1,4 млрд євро. Там також є ППО, IRIS-T, зенітний артилерійський комплекс Skynex, "Гепарди", керовані гаубиці, САУ, броньовані машини, бойові дрони, радари та боєприпаси", – зазначив канцлер.

Також додав, що у 2025 році Німеччина продовжить підтримку України. І чотири мільярди євро вже заклали у бюджет країни. Йдеться про пряму двосторонню військову допомогу.

Водночас Зеленський сказав, що для України дуже важливо, щоб і наступного року допомога не зменшилася і цей обсяг був достатнім для захисту людей і життя. Зазначив президент і про стратегію наближення миру для України, яку нині представляють партнерам.

"Це план абсолютно чітких кроків і реалістичних, на нашу думку, кроків, які можуть підштовхнути всю ситуацію до справжнього миру. Україна понад усе у світі хоче саме справедливого та якнайшвидшого завершення цієї війни. Війна руйнує нашу країну та забирає життя наших людей. Вдячний Німеччині, що ви так сильно допомагаєте Україні", – прокоментував глава держави.

До речі, нещодавно канцлер Німеччини заявляв, що зараз настав час для активних переговорів про припинення війни в Україні, а Росія має взяти участь у Саміті миру

Шольц стверджував, що німецький уряд виконає усі завдання, які зараз поставлені на карту. І буде робити все, щоб "підтримати Україну, проте деякі громадяни не згодні з тим, що Німеччина підтримує Україну".

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?