USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Австралія виділить рекордний пакет військової допомоги для України

Зокрема Україна отримає керовані ракети і ракети до ППО
ППО

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Уряд Австралії хоче надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки, що є найбільшою допомогою від Канберри з початку повномасштабної війни. Про це пише ABC News.

Віцепрем'єр-міністр і міністр оборони країни Річард Марлз оголосив про пакет допомоги в останній день саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні.

Повідомляється, що Австралія та інші партнери з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які не є членами НАТО, направили свої делегації для зміцнення зв'язків з блоком на тлі побоювань щодо китайської агресії в регіоні.

Новини за темою: Норвегія виділяє Україні 93 млн доларів на посилення ППО

Австралійський військовий пакет охоплює керовані ракети і ракети ППО, протитанкову зброю, боєприпаси і партію черевиків.

Загальна вартість підтримки Канберри для українських військових сягає 1,1 мільярда доларів.

"Це не останній пакет, про який ми оголошуємо. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна врегулювала цей конфлікт на власних умовах", – заявив міністр оборони Австралії.

Допомога Австралії

Варто зауважити, що Канберра раніше надавала Києву допомогу, однак у попередніх пакетах не згадувалися ракети для ППО та керовані ракети. Ймовірно, Австралія вперше їх передає Україні.

У квітні країна оголосила про виділення допомоги на 100 млн доларів. Половина цієї суми мала бути спрямована на велику партію ПЗРК. Понад 30 млн доларів – на безпілотники в рамках "Коаліції дронів", а решта суми – на інші військові потреби.

Також австралійці неодноразово передавали Україні бронетранспортери Bushmaster, які зіграли ключову роль під час контрнаступу ЗСУ в Харківській області.

Крім того, Київ отримував від Канберри артилерійські гаубиці M777, бронетранспортери M113 та ЗРК RBS 70 NG.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP