Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Шлях України до НАТО у комюніке саміту буде охарактеризовано як "незворотній"

Формулювання про незворотність шляху України до альянсу буде разом з вказанням про необхідність продовження роботи України над демократичними реформами

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Вступ України до Північноатлантичного альянсу незворотній. Саме таке формулювання міститься у проєкті комюніке саміту НАТО, який стартує сьогодні у Вашингтоні. Про це повідомляє CNN, посилаючись на джерела. 

Один з американських чиновників говорить, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки підтримує формулювання про незворотність шляху України до військово-політичного блоку в тому разі, якщо буде вказано на необхідність продовження роботи України над демократичними реформами.  

Новини за темою: НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ

В Європі наголошують на необхідності жорстких формулювань щодо майбутнього України в НАТО, але в США та в Німеччині запропонували використати саме слово "міст" для членства України в Північноатлантичному альянсі. Також наголошують на важливості "матеріальних заходів" для підтримки України в боротьбі з Росією. В американській адміністрації з цього приводу заявляли, що блок зробить нові заяви про збільшення військової, політичної та фінансової підтримки в рамках "мосту до НАТО".

Новини за темою: У НАТО погодили виділити в наступному році військову допомогу Україні на 40 млрд євро

Високопоставлений чиновник американської адміністрації сказав, що описаний у комюніке міст до членства України в альянсі є суттєвим. "Ми не говоримо про якийсь план того, як вони (Україна) збираються дістатися звідси туди. Ми говоримо про те, щоб підготувати цілу команду, і ми розглянемо, як ми робимо ці різні кроки – навчання, координація, оснащення, координація, логістика, розвиток сил. Це дуже серйозні зусилля, щоб поставити Україну в те положення, де вона буде готова взяти на себе свої ролі та обов'язки в рамках блоку в перший день", – наголосив чиновник.

Нагадаємо, що дводенний саміт НАТО стартує сьогодні у Вашингтоні.

Теги: НАТО
Читайте також:
Рютте: Новий штаб НАТО для допомоги Україні матиме значення для ЗСУ на полі бою
НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon
Винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52: Стартують щорічні ядерні навчання НАТО
Україна стала більш гнучкою у питанні завершення війни: Зеленський може пом'якшити позицію