Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

КНДР офіційно визнала Південну Корею "ворожою державою"

Цю назву закріпили й в Конституції країни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Парламент КНДР офіційно визнав Південну Корею "ворожою державою" та закріпив цю назву у своїй Конституції. Про це пише Reuters з посиланням на північнокорейське інформагентство KCNA.

Зокрема Генеральний штаб Корейської народної армії вжив заходів щодо фізичного перекриття автомобільних і залізничних доріг шляхом підриву. При цьому наголосили, що "це необхідні та законні дії проти ворожої держави".

"Відповідно до вимог Конституції КНДР, яка чітко визначає Республіку Корея як ворожу державу, та необхідний для посилення оборони південного кордону, оскільки через серйозні політичні та військові провокації з боку ворожих сил ситуація тут продовжує погіршуватися і наближатися до непередбачуваної межі війни", – йдеться в публікації.

До того ж речник Міністерства оборони Північної Кореї наголосив, що заходи з постійного укріплення закритого південного кордону триватимуть надалі.

Реакція Південної Кореї

Натомість у Сеулі рішуче засудили зміну Конституції КНДР і визначення Південної Кореї як ворожої держави. Влада заявила, що не "відступить у своїх зусиллях щодо мирного возз'єднання".

Слід додати, що відповідно до міжкорейської угоди 1991 року відносини між Південною та Північною Кореєю визначаються як "особливі, попередньо сформовані в процесі пошуку возз’єднання", а не як відносини між двома суверенними країнами.

Новини за темою: Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Нагадаємо, Північна Корея 15 жовтня підірвала ділянки своїх доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю. Підрив деяких ділянок дороги влаштували на північ від військової демаркаційної лінії, що розділяє країни. До цього КНДР прибрала вуличні ліхтарі та встановила міни вздовж доріг Кьонгі й Донхе, а також почала будувати протитанкові бар’єри.

Читайте також:
Північна Корея висадила в повітря свою частину дороги, яка з'єднує державу з Південною Кореєю
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Нобелівську премію з літератури присудили письменниці з Південної Кореї
Сили оборони вразили арсенал, де РФ зберігала озброєння з Північної Кореї