Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ

Альянс зміцнює армію, щоб протистояти нападу Росії
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Північноатлантичному альянсу знадобиться від 35 до 50 додаткових бригад, щоб повністю реалізувати свої нові плани захисту від нападу з боку Росії. Про це пише Reuters.

Співрозмовник агентства не став розкривати деталі секретного плану. Втім відомо, що бригада складається із 3–7 тис. військових, тож створити від 35 до 50 таких підрозділів "було б серйозним викликом".

"Незрозуміло, звідки союзники по НАТО можуть взяти додатковий персонал для 35–50 бригад. Війська можуть бути переведені з інших частин збройних сил, можуть бути набрані додаткові солдати, або члени блоку можуть вибрати поєднання обох підходів. Протиповітряна оборона є ще одним серйозним недоліком, який виявили військові планувальники альянсу, оскільки війна в Україні продемонструвала важливість цих систем для захисту критичної військової та цивільної інфраструктури", – зазначає Reuters.

Видання також підкреслює, лідери НАТО на саміті у Вільнюсі минулого року погодили перші за 30 років великі оборонні плани блоку й з того часу працюють над їхнім втіленням у військові вимоги. Очікується, що лідери альянсу на Вашингтонському саміті 9–11 липня отримають оновлену інформацію щодо планів. Водночас офіційний представник НАТО зауважив на прохання про коментар: військові планувальники блоку визначили "детальні вимоги до військ і озброєнь, необхідних для захисту альянсу".

"Повітряна і протиракетна оборона, далекобійна зброя, логістика, а також великі наземні маневрені формування входять до наших головних пріоритетів. НАТО, ймовірно, поставить більш високі цілі за можливостями для союзників, оскільки ми розвиваємо сили, які можуть реалізувати наші плани і протистояти загрозам, з якими ми зіштовхуємось. Ми впевнені, що наше стримування є і буде сильним", – уточнив він.

Також журналісти додають, що ще однією проблемою для НАТО, яке сприймає загрозу повномасштабного нападу РФ на Україну у 2022 році "більш серйозно", є необхідність Німеччини збільшити свої потужності протиповітряної оборони вчетверо.

Раніше ми повідомляли, що члени Північноатлантичного альянсу ведуть переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї перед обличчям зростаючої загрози з боку Росії та Китаю.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes