Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Україна стала більш гнучкою у питанні завершення війни: Зеленський може пом'якшити позицію

Ймовірно, детальніше про це говоритимуть на зустрічі у форматі "Рамштайн"

Президент України Володимир Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський може змінити свій підхід до умов завершення війни. Про це пише Bloomberg з посиланням на високопосадовців НАТО.

Видання зазначає, що хоча глава держави публічно назвав основні вимоги України – повне виведення російських військ і членство в Північноатлантичному альянсі, а також виключив будь-які поступки щодо суверенітету чи території – проте, враховуючи те, що підтримка Заходу починає слабшати, українські чиновники натякнули на необхідність початку обговорень стратегії завершення конфлікту.

Ймовірно, детальніше про це говоритимуть на зустрічі у форматі "Рамштайн".

Як вказує Bloomberg, офіційні особи Сполучених Штатів Америки попросили Київ розробити план дій на наступний рік, включаючи військову підтримку та фінансову допомогу. Зеленський обіцяв надати деталі після консультацій із союзниками. Але він категорично відкидає можливість територіальних поступок.

Мирний план

Нещодавно президент Володимир Зеленський в інтерв'ю японській державній телерадіокомпанії NHK сказав, що Україна готова подати мирний план вже у листопаді цього року. 

При цьому глава держави уточнив, що він не може реагувати на заклики про припинення вогню, доки Україні загрожує небезпека з боку РФ.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України