Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія поширює в США дезінформацію про президентські перегони, – розвідка

На деякі фірми, які допомагають РФ, вже накладено санкції
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кремль намагається вплинути на громадську думку жителів Сполучених Штатів Америки перед виборами. Тому для цього РФ в США поширює дезінформацію про президентські перегони. Про це пише AP з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що Росія наймає маркетингові та комунікаційні компанії, щоб передати їм частину роботи зі створення цифрової пропаганди, замітаючи при цьому сліди. Для цього створюються фальшиві вебсайти та профілі.

Декілька таких фірм вже потрапили під санкції США.

"Американська громадськість має розуміти, що контент, який вони читають в інтернеті, особливо у соціальних мережах, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників-американців чи зі США", – заявив посадовець з Офісу директора Національної розвідки.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року, а саме на 5 листопада. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віцепрезидентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість чинний глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

До того ж у США вже провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віцепрезидентка випередила колишнього главу держави на 2%. 

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості