Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Резніков заявив, що Зеленський попросив його не йти у відставку

Міністр підтвердив, що не планує покидати крісло очільника оборонного відомства
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що президент України Володимир Зеленський просив його залишитися на своїй посаді попри всі скандали в МОУ. Про це пише The Guardian.

Відповідаючи на питання, чи планує він залишитися на посаді міністра оборони найближчими місяцями, Резніков відповів: "Так, це було рішення мого президента".

Чому Резніков міг подати у відставку

Річ у тому, що в січні вибухнув гучний скандал в МОУ. ЗМІ опублікували документи Міноборони, за якими відомство закуповувало продукти у два-три рази вище ринкових. В результаті декількох розкритих злочинних схем багатьох чиновників було звільнено, а декільком особам пред'явили обвинувачення і навіть обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Резніков тоді пообіцяв проведення внутрішньої перевірки і покарання винних осіб та реформування системи харчування в армії.

Кількість посадових осіб зі Збройних сил та Міноборони, яких притягнули до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів минулого року, – 621 особа. 

Які кадрові ротації планувалися

Після скандалу в МОУ багато хто говорив про те, що Резніков не втримається у своєму кріслі. Його наступником називали голову ГУР Кирила Буданова

За даними різних джерел Резніков мав стати новим міністром юстиції або очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Однак пізніше стало відомо, що Резніков не буде звільнений з посади міністра оборони.

Більш того: два його заступники залишилися у команді МОУ на посадах радників міністра.

"Щодо тих, хто обіймав посади заступників. Перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак та заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Олег Гайдук. Вони залишаються у команді міністерства і будуть залучені до роботи як радники міністра", – пояснив Резніков.

Пізніше Кабмін призначив першим заступником міністра оборони України Олександра Павлюка.

Читайте також:
Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА