Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме

Мобільний застосунок почне функціонувати 18 травня
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Електронний кабінет військовозобов'язаного запрацює 18 травня у форматі застосунку, який можна буде завантажити на гаджет. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

"18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов'язаного... Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний усім нашим громадянам", – зазначила вона.

Новини за темою: У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати

Як працюватиме додаток?

Для того щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні "поля", розповіла Чорногоренко.

"Власне, з 18 травня у військовозобов'язаних буде обов'язок зареєструвати свої дані, а саме – номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання у трьох доступних форматах – у ТЦК і СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов'язаного", – пояснила вона.

Новини за темою: Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію

За словами представниці Міноборони, е-кабінет буде у форматі мобільного застосунку, який із виходом стане доступним в App Store та Google Play.

"Ми працюємо над тим, щоб у застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три "поля" й отримати одразу інформацію з бази військовозобов'язань. "Оберіг" для того, щоб переглянути, які дані є по тобі в реєстрі", – сказала заступниця міністра оборони.

Вона запевнила, що для того щоб оновити дані, достатньо буде скористатися додатком не відвідуючи ТЦК.

"Надалі для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв'яжеться з військовозобов'язаним, і далі буде робота між військовозобов'язаним і безпосередньо працівником ТЦК... Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, зокрема з-за кордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов'язаних, які користуватимуться цим функціоналом, може сягати 70–80%, тому що це буде дуже зручно", – підсумувала Чорногоренко.

Як відомо, 18 травня також почне діяти новий закон про мобілізацію. Про основні зміни, які стосуються як військовослужбовців, так і цивільних громадян України, розповідаємо тут.

Читайте також:
Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА