Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Рекордні 500 млн доларів зібрала передвиборна кампанія Камали Гарріс

Кампанія опонента політикині Дональда Трампа паралельно в липні зібрала 138,7 млн доларів
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Чинна віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс і кандидатка в президенти від демократів зібрала рекордні 500 мільйонів доларів на свою передвиборчу кампанію. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Reuters.

Зазначається, що ці кошти зібрали за чотири тижні з моменту офіційного вступу Гарріс у президентські перегони 21 липня. Це свідчить про високий ентузіазм серед донорів перед виборами, які відбудуться 5 листопада.

Перші 200 млн доларів Гарріс вдалося зібрати вже в перший тиждень після початку кампанії. А в липні команда кандидатки залучила 310 мільйонів доларів.

У поєднанні з попередніми зборами чинного глави держави Джо Байдена це дозволило подолати позначку в мільярд доларів – рекордно швидке досягнення в історії виборчих кампаній.

"Жодному іншому кандидату за історію США не вдавалося подолати цю позначку ще до початку осені", – йдеться в публікації.

Видання також зауважує, що паралельно кампанія Дональда Трампа, який є опонентом Гарріс в перегонах, у липні зібрала 138,7 мільйона доларів. На її рахунках залишилося 327 мільйонів доларів.

І тоді як кампанія Трампа в другому кварталі випередила Байдена за обсягом зібраних коштів, Гарріс продовжує залучати великі суми завдяки підтримці дрібних донорів і масовим мітингам по всій країні.

Новини за темою: Трамп і Гарріс погодилися провести дебати у вересні

Додамо, Камалу Гарріс офіційно затвердили кандидаткою в президенти від Демократичної партії на з'їзді в Чикаго. Медіа зазначають, що віцепрезидентку підтримали більшістю голосів після того як урочисто провели поіменну перекличку.

Присутній на заході був і 44-й президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама з дружиною, які підтримали політикиню та закликали виборців голосувати за неї.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс