Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Передати під мандат ООН і відкласти на 20 років. У Польщі зробили заяву щодо Криму

Глава МЗС Польщі пропонує Організації Об'єднаних Націй зайнятися питанням Криму
Радослав Сікорський
Джерело: Вікіпедія

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що анексований РФ Крим можна передати під мандат Організації Об'єднаних Націй та підготувати до "чесного референдуму".

Він наголосив, що півострів є символічно важливим для президента-диктатора Володимира Путіна, а також стратегічно важливим для України. Зі слів Сікорського, Київ та Москва не зможуть домовитися про мир без демілітаризації Криму. Втім, вважає глава МЗС, рішення можна було б знайти, якщо обидві країни цього захочуть.

"Ми могли б передати його під мандат ООН із місією з підготовки чесного референдуму після перевірки того, хто є законними жителями, і таке інше… І ми могли б відкласти це на 20 років", – сказав Радослав Сікорський.

Своєю чергою глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Крим – це Україна. Росія порушила міжнародне право і має відповідати за це.

Нещодавно Володимир Зеленський сказав, що Кримська платформа справді збільшує українську силу в усіх сенсах. 

А президент Литви Гітанас Наусєда під час Кримської платформи наголосив, що Вільнюс ніколи не визнає окупації українських територій і завжди вимагатиме, щоб Росія відвела свої війська. 

Теги: Крим
Читайте також:
Завдяки Кримській платформі вдалося повернути увагу світу до окупації Криму, – Зеленський
Саміт Кримської платформи: Які заяви зробили Литва, Хорватія та Латвія
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Скандал зі шкільним підручником з картою України без Криму: Видавництво зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт